donderdag 10 februari 2011

Terug naar Wolverhampton!

Over twee weken is het zover: dan ga ik voor drie weken terug naar Wolverhampton. Dit keer niet om onderzoek te doen maar om college te geven. Ik ga als gastdocent in de International Masters in Natural Language Processing and Human Language Technology zes colleges geven in de cursus Machine Translation and other NLP Applications. Op die manier kan ik ervaring opdoen met grotere groepen studenten dan ik hier in Nijmegen gewend ben. Ik vind het spannend maar heb er ook veel zin in.

Ik heb een kamer gevonden via de universiteit: een particulier kamerverhuurbureau met accommodaties voor buitenlandse studenten en onderzoekers. Hieronder zie je een foto van het huis waar ik kom te wonen op Google Maps. Ondanks dat ik douche en wc deel met huisgenoten, zijn de voorzieningen uitstekend: draadloos internet en een volledig uitgeruste keuken met wasmachine en droger. De locatie is redelijk: voor Engelse begrippen op loopafstand van mijn werk, al zou ik in Nederland voor die afstand (bijna 2 km) zeker de fiets pakken.

Paul komt natuurlijk weer een weekend langs, en op 6 maart gaan we naar een thuiswedstrijd van de Wolves (die helemaal onderaan staan in de competitie) tegen Tottenham Hotspur. Ik heb net via internet de kaartjes gekocht!