zaterdag 26 februari 2011

Een leven zonder radio

Vanmorgen toen ik wakker werd, dacht ik: "wat mis ik?" (behalve Paul dan). Een half uur later wist ik het: de radio! Ik heb hier geen radio en mijn internetverbinding is te traag voor streaming internetradio. Ik ben gewend om wakker te worden met de radio en hem de hele dag aan te laten staan. Op mijn kamer heb ik wel een televisie met vijf zenders. Net had ik een uurtje BBC One op de achtergrond aan staan maar na een veel te lang nieuwsbericht over de koninklijke familie en een zaterdagochtend-kookprogramma heb ik besloten om de internetradio nog een kans te geven.

vrijdag 25 februari 2011

The black country is er het afgelopen jaar niet mooier op geworden maar ook niet noemenswaardig lelijker

Na een vlucht van slechts een uur kwam ik aan op het vliegveld van Birmingham. Ik weerstond de verleiding tot een koffiemoment bij Costa Coffee maar kocht wel een Veggie Delite bij de Subway op het station. Die at ik op in de trein naar Wolverhampton. The black country is er het afgelopen jaar niet mooier op geworden maar ook niet noemenswaardig lelijker. Ik nam een taxi naar mijn kamer in Whitmore Reans en haalde mijn sleutel op bij de winkel van de huisbaas: een 'wine shop' waar alcohol, snoep en dvd's verkocht worden.

Mijn huisgenoten waren alle drie thuis: Natascha en Wilker, tevens collega's in mijn onderzoeksgroep, en Marie. Mijn kamer zag er goed uit. Er is niet alleen een bed en kastruimte maar ook een bureau met een goede bureaustoel en een wastafel. De douche zit achter een kastdeur; Natascha gebruikt vanuit haar kamer dezelfde douche.

Nadat ik had uitgepakt ben ik naar de ASDA gelopen voor boodschappen. Daar was het ongelooflijk druk - vorig jaar kwam ik er alleen 's avonds dus toen heb ik niet veel gemerkt van de vrijdagmiddagspits. Ik kocht drie tassen met boodschappen: alle badkamerproducten die ik de komende drie weken nodig zal hebben, keuken-essentialia (cereal, thee, pasta, rijst, olijfolie, basilicum, koriander) en boodschappen voor het weekend.

Om bij te komen van de reis heb ik op mijn kamer één aflevering van HIMYM gekeken en toen ben ik naar de universiteit gelopen. Mijn collega Lucia is vandaag jarig en trakteerde om vier uur zoete en hartige hapjes, zoals gebruikelijk. Mijn werkplek was net als vorig jaar meteen in orde en zojuist heeft Constantin me wat informatie gegeven over de colleges die ik komende week ga geven. Dit weekend ga ik me daar maar eens goed op voorbereiden...