woensdag 9 maart 2011

Pancake day en internationale vrouwendag

Dinsdag was het zowel 'pancake day' als internationale vrouwendag. Pancake day is de Engelse invulling van de laatste dag voor de vasten (vastenavond). In Nederland vieren we die dag op meerdere dagen en noemen we het carnaval; in Limburg heet het 'vastelaovend'; in het Frans Mardi Gras en zo wordt het in Amerika ook genoemd. Maar hier in Engeland is het pancake day - van oorsprong omdat vlak voor de vasten nog even de zoetigheden worden opgemaakt (bron).

Pancake day bleek alomtegenwoordig: bij de ASDA waren alle ingrediƫnten voor pannenkoeken in de aanbieding, de BBC Radio had haar alfabetspel ingevuld met "dingen die je in een pannenkoek kunt stoppen", en mijn orkestgenoten meldden op Facebook wat voor pannenkoeken ze gegeten hadden. Ik deed hieraan mee: ik kocht voor 1 pond een fles pannenkoekenmix waar je alleen melk bij hoeft te doen, en bakte daar vijf pannenkoeken van. Vier at ik er zelf op, de vijfde werd 's avonds laat verorberd door mijn huisgenoot Marie.

Vorig jaar viel pancake day samen met het Chinees Nieuwjaar; dit jaar met internationale vrouwendag. En daarom had mijn collega Constantin voor ons allemaal narcissen meegebracht. Woensdagochtend waren ze al opengegaan: de lente is in aantocht!

maandag 7 maart 2011

Bezoek van Paul

Het kan nog zo leuk zijn om terug te zijn in Engeland, het hoogtepunt van mijn verblijf hier is toch echt het weekend met Paul. Drie nachten was hij hier. Vrijdag zijn we naar Birmingham gegaan, waar we The King's Speech hebben gezien (fantastische film). Zaterdag zijn we in Shrewsbury geweest, en zondag waren we bij een wedstrijd van de Wolves, die 3-3 speelden tegen Tottenham Hotspur. En dat was best spannend.