maandag 15 februari 2010

We namen de trein naar Shrewsbury, waar we eerst de onvermijdelijke Costa opzochten

Zaterdagmiddag kwamen Liesbeth en Bram aan in Wolverhampton. Ze hadden een hotel geboekt vlak bij West Park. Ik had geen plannen gemaakt voor zaterdagavond en dat bleek ook geenszins nodig want Liesbeth en ik hadden voldoende gespreksstof voor zeker drie dagen.

Voor zondag had ik wel een gedetailleerd reisplan uitgewerkt: een bezoek aan Shropshire, de streek die ten westen van de black country ligt en door de Lonely Planet wordt omschreven als a "charming county that ripples with heather-tickled hills, beautiful moorland and gushing rivers." Dat klinkt goed!

We namen de trein naar Shrewsbury, de belangrijkste plaats in Shropshire, waar we eerst de onvermijdelijke Costa opzochten, gelegen tegenover de oude wolhandelhal:

















Na de koffie deden we een rondwandeling uit de Lonely Planet. Liesbeth en Bram demonstreerden nog even dat veel Engelse gebouwen voor midgets zijn gemaakt:






















Ondanks dat het kasteel gesloten was, vonden we Shrewsbury toch een bezienswaardig plaatsje, waar verrassend veel andere toeristen op de been waren.

















Nadat ik op de foto was geweest met Charles Darwin - die in Shrewsbury is geboren - en we een tosti hadden gegeten, namen we de trein naar Ludlow.






















Ludlow is een schilderachtig plaatsje met een mooie kerk en een indrukwekkend kasteel op een heuvel. Voor het kasteel ligt het marktplein waar vroeger de wol uit Wales verhandeld werd.

















Terwijl Bram zich in de plaatselijke Costa installeerde met zijn e-reader maakten Liesbeth en ik nog een wandeling over de heuvels van waar je een mooi uitzicht op Ludlow had:

















Terug in Shrewsbury hadden we een lekkere Italiaanse maaltijd bij Pizza Express. Paul en ik hadden al goede ervaringen met deze keten van eerdere vakanties in Wales (Cardiff) en Cornwall (Truro), die veel beter eten serveert dan de naam doet vermoeden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten