dinsdag 9 maart 2010

"Wanneer wordt het eigenlijk lente in Engeland?"

"Wanneer wordt het eigenlijk lente in Engeland?" vroeg de uit Malaga afkomstige Maria aan de Engelse Erin. Erin dacht even na en zei toen: "soms is april al wel best aangenaam. Maar in mei wordt het echt lekker weer. Mei en juni zijn fijn; in juli en augustus regent het erg veel."

Niets nieuws voor mij natuurlijk. Een Braziliaanse masterstudent die gesolliciteerd heeft op een promotieplaats in Nijmegen vroeg of het weer in Nederland net zo is als in Engeland. "Jep, precies hetzelfde," antwoordde ik. Hij vertrok geen spier want hij wil die baan natuurlijk graag.

Afgelopen zaterdag was het op de top van de Pole Bank akelig koud: er hing regen in de lucht, het waaide hard, en er lag nog wat verdwaalde sneeuw. Paul en ik deden een wandeling van 10 kilometer vanuit het dorpje Church Stretton in Shropshire, een omgeving die populair is bij wandelaars.

Het landschap was mooier en ruiger dan wij verwacht hadden en de wandeling was erg afwisselend - met schapen. Op de top was een plateau waarop stond geschreven tot waar je zou kunnen kijken bij helder weer. Helaas was het somber weer en zagen wij niet meer dan één heuveltop verderop.

Hoe anders was dat op zondag: het was in de hele Midlands stralend weer. We namen de trein naar Birmingham en van daar naar Stratford-upon-Avon. Dat plaatsje heeft een aantal bezienswaardigheden rond één enkel thema: Shakespeare. Wij wisten bijzonder weinig van Shakespeare en nu weten we iets meer. Van zijn geboortehuis was een goed museum (met acteurs) gemaakt.

Uiteraard brachten we ook een bezoekje aan de plaatselijke Waterstones boekhandel en de Costa coffee corner, en sloten we het uitje af met een goede pizza in Birmingham. Daar besproken we onze komende vakanties: een weekendje Londen met Pasen en een rondreis in het westen van de Verenigde Staten in de zomer!

















Het geboortehuis van Shakespeare in Stratford-upon-Avon

1 opmerking:

  1. Oh gaan jullie niet pas in september naar het westen van de USA? Dan ben ik daar namelijk (als het goed is)! Zo niet, dan hoor ik graag alle vakantietips van jullie :)

    BeantwoordenVerwijderen